Tips og tricks til hjemmelavet is


Tips og tricks til lækker hjemmelavede is.


Hygiejne 
Når du laver hjemmelavede is, er hygiejnen meget vigtig. Sørg altid for at have vasket hænder samt du benytter skåle og redskaber der er rene. Benytter du en ismaskine, så bør du nærlæse manualen mth. hvordan du rengøre denne.

Er der opvarmet mælk i din is? 
Mælk brænder nemt på, derfor skal du være ekstra forpasselig når du benytter opvarmet mælk i din hjemmelavede is.


Pautesriserede æg

Salmonella bakterier dør først ved 75 grader, derfor er det en god ide at benytte pasteuriserende æg, da ismassen ikke altid kræver opvarmning i div. opskrifter.

Sørg for at snitte dit fyld fint.
Det er en god ide, altid at sørge for at fyldet i din is er snittet fint. Et stort stykke iskoldt chokolade, eller en nød kan nemt knække en tand. Jeg finder små fint snittede stykker bedre.


Opbevaring af is
Sørg altid for at benytte en lufttæt beholder ved nedfrysning af din is.
Jeg bruger selv Ikea 365+ serien til opbevaring.
Husk, at når du ned fryser hjemmelavede is, vil det have en begrænset periode hvor det smage godt, typisk en uge. Din hjemmelavede is, indeholder jo ikke alle de E numre som en købefrys nu engang indeholder.


Konsistens af isen
Husk at tage din is op i god tid, hvis den er i fryseren. En tommelfinger regel er ca. 20 minutter før den skal serveres.
Er din is for blød når du har haft den i ismaskinen, så put den en tur i fryseren.
Personligt kan jeg godt selv lide den direkte fra ismaskinen, så den er som en softice.

Prøv noget nyt - Kom ud af din komfort cirkel
Kun fantasien sætter grænser, så istedet for at tage den sikre, så kom i gang med at eksperimenterer og find din egen super is. Husk at dele den med os andre, når du finder en lækker variant.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar