Undgå at din is krystalliserer


Tips: Undgå at din is krystalliserer


Der er forskellige måder, hvorpå du kan undgå at din is krystalliserer.

Den nemme - Ismaskinen.
Med en ismaskine, slipper du for bekymringerne ved at din is krystalliserer.
Udover det, er en ismaskine utrolig nem at arbejde med, når din basis masse er blandet, er det blot at putte den i ismaskinen og afvente det bliver til en næsten hård softice, hvorefter du kan putte det i en bøtte og stille den i fryseren.
Ismaskiner findes i mange prisklasser. Jeg vil råde dig til at kigge på nettet og se hvad du kan finde. Prøv evt. Elgiganten, Skousen, eller bare gode gamle google.


Den hårde - Håndkraft er vejen frem.
Ønsker du ikke at investerer i en ismaskine, kan du sagtens klarer dig uden.
Når du sætter din ismasse i fryseren, skal du med ca. 30 minutters mellemrum, tage formen ud og sørge for at røre hele massen sammen. Husk at komme helt ud til kanterne, da det jo er her massen først bliver kold.
Gentag i ca. 2-3 timer indtil massen er nær stiv.

Den professionelle - Cremodan.
Cremodan er et stof, der ofte benyttes i industri køkkener, til at undgå at is krystalliserer. Stoffet benyttes ofte i is blandinger der er lavet med et højt indhold af mælkeprodukter. Endnu har jeg ikke fundet en tommelfinger regel for hvor meget der må komme i, men ligger man indenfor 2 - 10 gram pr. liter is, går man ikke helt ved siden af.

1 kommentar:

  1. Jeg ville gerne vide om der er nogen der ved hvordan, hvornår og så videre man bruger det der Cremodan.
    Mit forsøg med 7 gram til 1 liter is, virkede ikke. Tværtimod, isen blev SÅ meget krystaliseret som den ikke ville være blevet uden det der Cremodan.....

    SvarSlet